KEZDŐLAP / Szolgáltatásaink / Műholdas járművédelem

Ellophatatlan jármű nem létezik. Aki olyan védelmi rendszert ajánl, ami lophatatlanná teszi autóját – az nem mond igazat

Mi arra törekszünk, hogy a védelmünkre bízott autók a jelenleg elérhető legmagasabb fokozatú védelmet élvezzék.

Ezt úgy érjük el, hogy a gépkocsiba az összes lehetséges lopási, rablási kísérletet figyelő szenzort építünk. Ezek érzékelik, ha a gépjármű bármelyik ajtaját kinyitják, másolt gyújtáskulccsal megpróbálják elindítani, megemelik, vagy vontatják, sőt azt is, ha az autó akkumulátorát lekapcsolják. Bármelyik esemény bekövetkezik, a gépkocsi jelzést küld a 24 órás diszpécserszolgálatunk távfelügyeleti központjába. A diszpécserek elvégzik a beérkezett jelek értékelését, felveszik a kapcsolatot a gépkocsi tulajdonosával, – amennyiben szükséges – járőrszolgálatot irányítanak a jelzést küldő járműhöz.

A szolgáltatásért havi díjat kérünk. A havi díj tartalmazza a 24 órás diszpécserszolgálat üzemeltetését, a járőrszolgálatunk fenntartását, valamint a műholdas gépjárművédelmi egységbe épített ipari GSM telefonmodul előfizetési- és forgalmi díját.

Altrack gépjárművédelmi rendszer PIN kódos tasztatúra

Altrack gépjárművédelmi rendszer PIN kódos tasztatúra

Altrack járművédelmi eszközkészlet

Altrack járművédelmi eszközkészlet

Műszaki megoldások

A készülékünk érzékeli a járművezető és az utasok ajtói, a gépháztető, a csomagtér „nyitott – zárt” állapotát. Tehát bárki illetéktelenül ki akarná nyitni ezeket az ajtókat, az riasztáshoz vezet. Így nem kell további zárszerkezettel védeni ezeket a részeket az autón, megkímélve ezzel a pénztárcánkat a felesleges többletköltségektől.

A gépjárművet csak az a személy tudja elindítani, aki ismeri a készülékünkhöz tartozó 4 jegyű kódot. Ezt a kódot az utastérben elhelyezett klaviatúrán lehet beadni. Háromszor lehet próbálkozni a kód beadásával, amennyiben mindhárom beadott kód nem megfelelő, akkor a negyedik helytelen próbálkozásra a rendszer már riasztja a diszpécserközpontunkat. A kódot minden ügyfél saját maga választja meg – és saját maga bármikor meg is változtathatja. A kód a hatályos MABISZ előírásoknak megfelelően csak a gépjárműben kerül eltárolásra. A klaviatúrát a megrendelő által kért helyre szereljük. A nem-dohányzók előszeretettel kérik a hamutartó helyére, mivel kézre esik. A leggyakoribb autótípusokhoz rendelkezünk előre gyártott elemekkel, de egyedi igényt is ki tudunk elégíteni!

A rendszer szabotázs-védett. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gépjárművédelmi egységünkhöz tartozó elektromos összeköttetést valahol megszakítják (kábelét elvágják), az is automatikusan riasztja a diszpécserközpontot. Készülékünk rendelkezik saját áramforrással, így akkor sincs probléma, ha esetleg az akkumulátort kivennék az autóból (ami bekötött motorháztető esetén már eleve riasztást eredményezett volna).

A jármű tulajdonosa csak a klaviatúrával kerül kapcsolatba a rendszer elemei közül. Az összes többi alkotóelem rejtetten kerül beépítésre, azok az autó megbontása nélkül nem hozzáférhetőek. Mivel a bontáshoz előbb be kellene jutni az autó valamelyik zárt részébe – amiket már eleve figyelünk – így nem lehet észrevétlenül kiiktatni a készülékünket.

Aki kényelmes és nem szeretne kódot beírni az indulás előtt, annak a kártyás kiépítést ajánljuk. A kártya segítségével azonosítja a járművezetőt a rendszerünk. Biztonsági okokból a kártyaleolvasás csak a kocsiszekrényen belül működik, így elkerülhetjük, hogy egy illetéktelen az autón kívülről hozzáférjen a kártyán tárolt információhoz.

A készülékünk beépítése során alapkivitelben beszerelünk egy elektronikus mozgás- és emelésérzékelőt is. Amennyiben tehát a járművet ajtónyitás nélkül vontatnák, trélerrel szállítanák, vagy esetleg kézzel eltolják a parkolási helyéről, a mozgásérzékelő ezt érzékeli és a jeladónk automatikusan riasztja a diszpécserközpontot.

A gépjárművédelmi egységünk a gépkocsi elhagyása után automatikusan élesedik, így elkerülhetjük azt, hogy emberi mulasztás miatt ne működjön a készülék.

A diszpécserek szükség esetén meg is tudják állítani a rendszerünkkel szerelt járművet. A mozgó autót fokozatosan lassítva állítjuk meg a féklámpa villogtatásával, figyelmeztetve a mögöttes forgalmat a bekövetkező lassulásra. Ezzel elkerüljük a közlekedési balesetet, a gépkocsi rongálódását.

Amennyiben a tolvajok zavarnák a kommunikációt (Közhiedelem szerint befóliázzák, konténerbe helyezik az autót, vagy zavaró eszközöket használnak.), akkor sem kell megijedni, nem marad védelem nélkül a gépkocsi! A rendszerünk tartalmaz egy saját többfokozatú indításgátlót, ami független az autó saját, gyári rendszerétől. Az első fokozata álló helyzetben működik, ha ezt leküzdenék, akkor lép működésbe a következő fokozat. Amennyiben ez sikerülne, az autó még mindig nem indítható addig, ameddig az azonosító kódot be nem adtuk a klaviatúrán…

A műholdas gépjárművédelmi egységünk áttelepíthető egyik autóból a másikba. Sok olyan ügyfelünk van, akik új autó vásárlásakor kiszereltetik a készüléket a régi járműből és beszereltetik az új kocsiba. Tehát, ha egyszer megvásárolta a műholdas gépjárművédelmi rendszerünket, azt nem kell a lecserélt autóval elveszíteni!

Összefoglalva a rendszer úgy működik, mintha valaki állandóan ülne a gépkocsinkban és figyelné a gyanús jeleket. Fizetős parkolókban 120-600,-Ft-os óradíjat kérnek el, a legtöbb helyen nem is őrzik a járművünket. Legkedvezőbb havi díjunkkal számolva (6900,-Ft + ÁFA) 30 napos hónapot figyelembe véve az őrzés díja nálunk 9,58-Ft + ÁFA óránként, függetlenül attól, hogy hol és mikor parkolunk.

Megér ennyit az autója biztonsága?

A gépkocsi védelmére havidíj nélkül is kínálunk lehetőséget, indításgátló beépítésével.

Beszerelő műhelyünk nyitva tartása: hétfőtől – péntekig 8.30 – 16.30.

Árak, akciók, további információ:              06 20 47 67 043