KEZDŐLAP / Szolgáltatásaink / Szállítmányvédelem / Alsys-2000 Allock Elektronikus plomba rendszer

Az Allock Elektronikus plomba rendszer korszerű, távfelügyelt védelmet biztosít az általa lezárt állandó helyű, vagy

mobil objektumok (raktárak, speciális nyílászárók, csapok, szelepek, illetve konténerek, tehervagonok, közúti szállítmányok, stb.) védelme számára. Az elektronikus plomba többször felhasználható, minimális karbantartást igénylő, kültéri alkalmazásra kialakított, nagy környezet-állóságú eszköz, amely az alkalmazásnak megfelelően széles, –15+65°C üzemi hőmérséklet tartománnyal, nagyfokú vibráció tűréssel, illetve szabotázs elleni védelemmel rendelkezik. A plombák teste hermetikusan zárt, ütésálló műanyag. Mérete 40x65x115 mm. Az alkalmazott plomba pánt hajlékony, UV álló műanyag bevonatú acélbowden, amely önzáró, de bontható módon csatlakozik a plomba testhez. A zárszerkezet élettartama meghaladja a 10 000 felrakást, illetve levételt. Az Allock Elektronikus plombák távfelügyelete az elküldött adatok alapján az AlCenter, többszintű jelszóval védett internetes hozzáférésű adatgyűjtő központon keresztül történik.

Allock elektronikus plombák és plombapántok terepen

Allock elektronikus plombák és plombapántok terepen

Bővebben:

Az Allock Elektronikus plomba rendszer Master-Slave kialakítású. Ezzel a költségkímélő módszerrel a több ajtóval is rendelkező szállítmányok hatékonyan felülzárhatóak, egy mesterplomba és akár 8 db. a mesterplombával kis hatótávolságú digitális rádiókapcsolatban lévő segédplomba alkalmazásával.

A rendszer elemei:

Allock mesterplomba vagonon

Allock mesterplomba vagonon

A védett szállítmány ajtaját, vagy ajtóit felülzáró Allock mesterplomba a saját, illetve a a hozzá tartozó segédplomba pántjának zárásakor és nyitásakor azonnal, valamint zárt állapotban rendszeresen, (alapesetben 4 percenként) adatcsomagokat küld a távfelügyeleti központba. Az adatcsomagok a dátumot, az időpontot, a mindenkori GPS koordinátákat és a sebességet, a plombapánt zárt, vagy nyitott állapotát, a mindenkori GSM térerőt, a plomba akkumulátorának feszültségét (töltöttségi szintjét), valamint a vele kapcsolatban lévő segédplombák azonosító számait, továbbá a felrakáskor megadható konténerszámot, vagy vagonszámot tartalmazzák. Így az elküldött adatok alapján a plombákkal védett szállítmány zárásának, illetve nyitásának időpontjai és helyei, valamint a lezárt szállítmány útvonala az internetes adatgyűjtő központon keresztül (az adatok archiválása révén akár utólag is) ellenőrizhető.

Az Allock segédplombákat 2 éves üzemidőt biztosító lítium elem táplálja. A mesterplomba üzemideje az akkumulátorának töltöttségi szintjétől, valamint az adatküldési gyakoriságtól függ, 4 perces gyakorisággal minimum 24 óra, 15 perces gyakorisággal tipikusan 60, 60 perces gyakorisággal 180 óra. Az akkumulátor feltöltési ideje minimum 6 óra, de a maximális üzemidő érdekében a plombát üzemen kívül célszerű állandóan a töltőre kapcsolni. Üzenetküldés természetesen ez alatt is történik, így a töltési idők is regisztrálásra kerülnek.

Allock elektronikus plomba rendszer terepen

Allock elektronikus plomba rendszer terepen

Felrakó Terminál

Felrakó Terminál