KEZDŐLAP / Szállítmányvédelem

Az Alsys-2000 Vagyonvédelmi Kft. által kifejlesztett Allock elektronikus plomba korszerű, távfelügyelt védelmet biztosít az általa lezárt állandó helyű, vagy mobil objektumok (raktárak, speciális nyílászárók, csapok, szelepek, illetve konténerek, tehervagonok, közúti szállítmányok, stb.) védelme számára. Az elektronikus plomba többször felhasználható, minimális karbantartást igénylő, kültéri alkalmazásra kialakított, nagy környezet-állóságú eszköz, az alkalmazásnak megfelelően széles, –15+65°C üzemi hőmérséklet tartománnyal, nagyfokú vibráció tűréssel, elektromos sokkolás, illetve szabotázs elleni védelemmel. A plombák teste hermetikusan zárt, ütésálló műanyag. Mérete 40x65x115 mm. Az alkalmazott plomba pánt hajlékony, UV álló műanyag bevonatú acélbowden, amely önzáró, de bontható módon csatlakozik a plomba testhez. A zárszerkezet élettartama meghaladja a 10 000 felrakást, illetve levételt.
Szállítmányvédelem

A felhelyezett elektronikus plomba folyamatosan figyeli a plombapánt sértetlenségét, minden nyitáskor és záráskor, valamint zárt állapotban rendszeresen adatcsomagokat küld az Alsys-2000 saját internetes hozzáférésű GPRS adatgyűjtő, feldolgozó, megjelenítő központjába, az AlCenter adatgyűjtő szerverbe.

Az Allock plomba által elküldött adatcsomagok tartalmazzák az illető elektronikus plomba azonosító számát, a plomba pánt nyitott, vagy zárt állapotát, a GPS helykoordinátákat, sebességet, haladási irányt, az adatgyűjtés dátumát és időpontját, valamint egyéb adatokat is. Átmeneti GSM lefedettség hiánya esetén a plomba képes 10 000 teljes adatsor eltárolására, ezek a GSM kapcsolat újbóli létrejöttekor azonnal beküldésre kerülnek az adatgyűjtő központba.

Az Allock plombák képesek a hozzájuk, 40 méteres környezetben felhelyezett úgynevezett Alloc
k-RF segédplombák felügyeletére is. Ezek lényegesen egyszerűbb de hasonlóan robosztus kialakítású, GSM és GPS egységek nélküli plombák, amelyek rádiófrekvenciás adatkapcsolatban vannak az Allock plombával. Ezzel a kialakítással pl. egy négy nyílászáróval rendelkező tehervagon teljes héjvédelme megoldható, egyetlen A
llock és további három Allock-RF plomba alkalmazásával.

Az alkalmazott Allock és Allock-RF plombák jelzései alapján a teljes őrzési folyamat a plombák felrakásától azok levételéig a rendszer AlCenter távfelügyeleti központjában regisztrálásra kerül. Digitális térképen nyomon követhetők az egyes tehervagonok, konténerek tartózkodási helyei, útvonalai. Mivel a központ az adatokat nem csak begyűjti, feldolgozza, web szerverén keresztül, internetes kapcsolaton eljuttatja és megjeleníti a jogosult felhasználók számítógépein, hanem archiválja is, így akár utólag is előhívható, hogy pl. egy adott számú tehervagon mettől meddig, hol, melyik Allock plombák által volt őrzés alatt.

Az Allock elektronikus plombát akkumulátor táplálja. A plomba két feltöltés közötti üzemideje az adatküldési gyakoriságától függ, 10 percenkénti adatküldési gyakorisággal tipikusa 96 óra, de napi négy adatcsomag küldése esetén akár 340 óra (2 hét) is lehet.